fbpx

Mágnesterápia – Mágneses kezelés mozgásszervi betegségekre

Metatron professional mágnesterápia

Bejegyzés megosztása

A mágnesterápia és a mágneses kezelés úttörő megoldásokként kínálkoznak azok számára, akik a mozgásszervi rendellenességek, mint az ízületi gyulladás és az artritisz okozta fájdalmakkal és mozgási korlátokkal küzdenek. Ezek a gyakran elviselhetetlen állapotok már nem jelentenek akadályt az élet élvezetében, köszönhetően a mágnesterápiának, egy innovatív és lenyűgöző kezelési módszernek, amely világszerte egyre több ember életében hoz pozitív változást.

Mágnesterápia: Az Egészség Útján

Egy személy hátsó nézetben mutatja a vállait és a felső hátrészét, ahol mágnesterápiás kezelés hatását szimbolizáló piros és narancssárga fények jelzik az aktív területeket. A kép hivatott bemutatni a mágnesterápiás eljárást, amely nem invazív módszer a fájdalom és a gyulladás csökkentésére. A terápia kapcsán a pozitív mágnesterápia vélemények mellett fontos tájékozódni a mágneses kezelés esetleges ellenjavallatairól is. A fizioterápia mágnesterápia gyakran része a komplex fizioterápiás kezeléseknek, és széles körben alkalmazzák a rehabilitáció során.

Az ízületi és mozgásszervi problémák kezelésének ezen előremutató megközelítése magában foglalja a természet adta mágneses mezők csodálatos erejének kiaknázását, amely nem csak a gyógyulási folyamatokat serkenti, hanem jelentősen csillapítja a fájdalmat is. A mágneses kezelés, mint forradalmi eljárás, ígéretes lehetőséget kínál a különféle ízületi betegségek, beleértve az ízületi gyulladást és az artritiszt, valamint egyéb mozgásszervi kihívások hatékony kezelésére.

Mi is a mágnesterápia valójában?

A mágnesterápia az egyik legforradalmibb és legelőremutatóbb gyógyítási módszer napjainkban, különösen amikor a mozgásszervi problémák kezeléséről van szó. Ennek az innovatív eljárásnak a szívében a természetes mágneses mezők állnak, melyek számtalan pozitív hatást képesek kiváltani a szervezetben. Legyen szó ízületi gyulladásról vagy artritiszről, a mágnesterápia rendkívül hatékonyan enyhítheti a tüneteket és javíthatja az életminőséget.

A mágneses terápia esszenciája, hogy speciálisan kialakított mágneses mezőket alkalmazunk a test meghatározott részein. Ezek a mezők áthatolnak a bőrön és a belső szöveteken, közvetlenül érik el és gyógyítják az érintett területeket. Az eredmény? Javuló vérkeringés, csökkenő gyulladások és serkentett szöveti regeneráció.

A mágnesterápia alkalmazása különösen ígéretesnek mutatkozik mozgásszervi betegségek esetén. A mágneses terápia révén fokozódik a véráramlás az érintett régiókban, ami nem csak hogy csökkenti a gyulladást, de a fájdalmat is mérsékli. Továbbá, a mágnesterápia elősegíti a szövetek gyorsabb regenerálódását, ezáltal gyorsítva a gyógyulási folyamatot.

Hogyan fejti ki hatását a mágnesterápia?

A mágnesterápia alapjait a mágneses mezők biológiai hatásaiban találjuk meg. Az emberi test válasza a mágneses terápiára változatos lehet, de többnyire előnyös változásokat idéz elő. A mágneses terápia elősegíti a véráramlás serkentését, csökkenti a gyulladásokat és támogatja a test természetes öngyógyító folyamatait. Ennek eredményeképpen a mágnesterápia rendkívül hatásosnak bizonyulhat a mozgásszervi rendellenességek, mint az ízületi gyulladás és az artritisz, kezelésében.

Mágnesterápia Előnyei

A fizioterápia mágnesterápia számtalan előnnyel büszkélkedhet, amelynek köszönhetően egyre többen döntenek amellett, hogy ezt a kezelési formát választják. A mágneses kezelés egyik legnagyobb előnye, hogy nem jár semmilyen káros mellékhatással, így minden korosztály számára biztonságos alternatívát kínál. Továbbá, a mágnesterápia kiemelkedően hatásos a fájdalom enyhítésében és a gyulladások mérséklésében, különösen azok számára, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek. A mágneses kezelések az ízületi és izomfájdalmak, valamint egyéb mozgásszervi nehézségek ellen is eredményesek lehetnek, ezzel jelentősen javítva az érintettek életminőségét.

Fotó egy mágnesterápiás kezelést bemutató klinikai környezetben, ahol egy egészségügyi szakember egy speciális mágnesterápiás készülék mellett dolgozik, melynek egy része egy fekvő páciens felett helyezkedik el. A páciens nyugodt állapotban fekszik a kezelőágyon, miközben a szakember biztosítja a készülék helyes pozicionálását. Ez a kép tükrözi a mágnesterápiás eljárásokat, melyeket fizioterápiás kezelések kiegészítéseként használnak számos egészségügyi állapot, mint például izom- és ízületi fájdalmak kezelésére. A mágnesterápia vélemények gyakran pozitívak, ám fontos tájékozódni a kezelés esetleges ellenjavallatairól is a terápia megkezdése előtt.

Mágnesterápia Alkalmazási Területei

A fizioterápia mágnesterápia széleskörű alkalmazhatósága teszi különösen értékessé ezt a terápiás módszert az egészségügy számos területén, kiemelkedően az ízületi gyulladás és az artritisz kezelése terén. A mágnesterápia előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, a fájdalom enyhítése, valamint az ízületek mozgásterjedelmének javítása. Ezen felül a sérülések utáni rehabilitációs folyamatban is rendkívül hatékony a fizioterápia mágnesterápia. Az erőteljes mágneses mezők aktiválják a sejtek regenerálódását és felgyorsítják a gyógyulást, ezáltal elősegítve a gyors és hatékony felépülést.

Mágnesterápia: Egy Alternatív Megközelítés a Hagyományos Kezelések Mellett

Fontos kiemelni, hogy a mágnesterápia felé fordulás előtt érdemes alaposan mérlegelni annak előnyeit és esetleges korlátait. A mágneses terápia egyik legnagyobb vonzereje, hogy mellékhatások nélkül kínál biztonságos kezelési alternatívát, ami nem minden hagyományos módszer esetében mondható el. Azonban fontos figyelemmel kísérni, hogy specifikus helyzetekben mikor és hogyan nyújthat leginkább előnyt a mágnesterápia. Habár a mágnesterápia remekül harmonizálhat a konvencionális kezelésekkel, minden esetben kulcsfontosságú egy szakemberrel való konzultáció, hogy megtaláljuk az Ön számára legideálisabb megoldást. Így a mágnesterápia egy izgalmas alternatív megközelítés lehet, amelyet érdemes fontolóra venni, de mindig az egyéni szükségleteket és helyzetet kell szem előtt tartani.

Tapasztalatok és Visszajelzések

A mágnesterápia egyre több pozitív visszajelzést kap az alternatív gyógymódok között, különösen a modern orvoslásban. A mágnesterápia kezelés sikerességét elsősorban a betegek lelkes mágnesterápia véleményei és személyes tapasztalatai igazolják, melyek a fájdalomcsillapításban és a gyógyulás felgyorsításában mutatott hatékonyságát hangsúlyozzák. Ezek a pozitív mágnesterápia vélemények kulcsfontosságúak a módszer megismerésében, erősítve annak előnyeit és hatékonyságát.

Mágnesterápia A Mindennapi Életben

A mágnesterápia könnyedén illeszkedik az egészségtudatos életmódhoz, melynek hatékonyságát számos pozitív vélemény is alátámasztja. Az egyszerű és praktikus alkalmazási módoknak köszönhetően a mágnesterápia vélemények többsége kiemeli, hogy ez a módszer zökkenőmentesen integrálható a mindennapokba, elősegítve ezzel az egészséges életvitel fenntartását.

Egy páciens háta látható közeli felvételen, ahol egy szakember mágnesterápiás műszerrel dolgozik, ami két nagyméretű, kerek mágnesfejet tartalmaz, amiket közvetlenül a bőrfelületre helyeznek. Ez a kép illusztrálja a mágneses terápiát mint egy alternatív fizioterápiás technikát, melyet fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre használnak. A mágnesterápia vélemények általában kedvezőek, bár fontos figyelembe venni a kezelés esetleges ellenjavallatait, melyek befolyásolhatják a terápia alkalmazhatóságát bizonyos betegeknél. A mágneses kezelést szakképzett egészségügyi szakemberek végzik, akik megfelelő irányítás mellett alkalmazzák a technológiát a legnagyobb hatékonyság és biztonság érdekében.

A Megfelelő Mágneses Terápiás Eszköz Kiválasztása

A megfelelő mágnesterápia eszköz kiválasztásának művészete kulcsfontosságú a terápia sikeréhez. Ez nem csupán egy döntés kérdése; egy mélyreható megértést igényel az egyéni igényekről és azokról a tényezőkről, amelyek radikálisan befolyásolhatják a kezelés eredményességét. Továbbá, alapvető fontosságú az is, hogy alaposan tájékozódjunk a mágneses kezelés ellenjavallatairól, ezzel garantálva a terápia biztonságos és hatékony alkalmazását.

A mágnesterápia ígéretes és mellékhatásoktól mentes megoldást nyújt a mozgásszervi problémák széles skálájának kezelésére. Azonban, ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázhassuk ennek a modern terápiás módszernek a potenciálját, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a mágneses kezelés ellenjavallataival. Ez a tudatosság biztosítja, hogy a mágnesterápia nem csak hatékony, de mindenekelőtt biztonságos legyen az alkalmazása során.

A képen egy fizioterápiás kezelés során történő mágnesterápia alkalmazása látható. A szakember óvatosan helyezi a mágneses kezelő eszközt egy páciens térdére, melynek célja a fájdalom enyhítése és a gyógyulási folyamat elősegítése. A terápia során a páciens kényelmes pozícióban ül, ami lehetővé teszi a készülék hatékony használatát. Az ilyen típusú kezelések pozitív mágnesterápia véleményeket szerezhetnek a páciensek körében, különösen ízületi és izomfájdalmak esetén. Fontos megjegyezni, hogy a mágneses terápia alkalmazása előtt konzultálni kell az egészségügyi szakemberrel a kezelés esetleges ellenjavallatairól.

Éljen Egészségesebben a Mágnesterápia Segítségével

Ha élvezni szeretné a mágnesterápia jótékony hatásait, lényeges, hogy jól tájékozott legyen az eljárásról és annak megfelelő alkalmazásáról. A mozgásszervi betegségek kezelésében a mágnesterápia kínálhat megoldást a fájdalom csillapítására és az életminőség javítására, mindezt mellékhatások nélkül.

További bejegyzések

Peppermint

To further boost the Shape Former tea blend’s energetic and refreshing effect, we added some peppermint in the blend as well! Not just for the taste, but because peppermint also helps digestion, gastric acid secretion, and it has an overall stomach strangthening effect. During digestion, peppermint stimulates our digestive ensymes, making them process more fats.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489975/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/food.200390091

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24100754/

Guarana

A Guarana egy brazíliai kúszónövény az Amazon völgyéből. Érett gyümölcse megközelítőleg a kávészemek méretének felel meg. Gazdag alkaloidákban, és katechinekben, koffeintartalma pedig 2 és 5 % között változik, ami jóval magasabb, mint a kávéé. Ezek miatt kiemelten jó zsírégető tulajdonságai vannak, így mindenképp helyet kapott az Alakformáló tea összetevői között. A guarana termését szüret után porrá őrlik, és többek között gyógyászati célokra is szokták használni.

Orvosi kutatások:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512008484

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814612005717

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2912010/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28632199/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25338179/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996917306397

Gyömbér

A Gyömbér egy igazán hasznos növénye az emberiségnek! Közismert fertőtlenítő hatása mellett számos más jótékony hatása is van, többek között segít felvenni a harcot az elhízással, a cukorbetegséggel, illetve a keringési rendszer betegségeivel. Azért kevertük a gyömbért az Alakformáló teakeverékbe, mert segíthet abban, hogy tovább érezzük a telítettséget egy étkezés után, illetve a benne természetes úton megtalálható gingerol és shogaol vegyületek segítik az emésztést, és segítenek a vércukorszintünk stabilizálásában.  Segít megelőzni az elhízás által okozott szív és érrendszeri problémákat is. Egyes kutatások szerint szerepe van a zsírégetésben, a szénhidrátok megemésztésében, az inzulinkibocsátás szabályozásában, akadályozza a káros zsírlerakódások kialakulását az artériákban.

Orvosi kutatások:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24615565/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393665/

Hibiszkusz

A Hibiszkusz finom íze mellett tele van antioxidánsokkal, melyek fontosak a szervezetünk számára. Csökkenti az alfa-amiláz enzim termelődését, így a szénhidrátok kevésbé épülnek be a testünkbe. Ezen kívül koleszterin és vérnyomáscsökkentő hatással is bír.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10879476/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24549255/

Fahéj

A Fahéj segít csökkenteni a vér cukor és inzulinszintjét, illetve csökkenti a testsúlyt is. Ezen kívül gyorsítja az emésztést, fokozza a bélműködést, a gyomornedvek termelődését és az anyagcserét. Gazdag antioxidánsokban. Édeskés ízével pedig csökkenti a cukor utáni vágyakozásunkat.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31800140/

Narancs

A Narancshéj egy jó kiegészítője a teának. Finom citrusos íz mellett erősíti a gyomrot, és a bélfájdalmakra is jó. Fokozza a gyomorsav elválasztást, görcscsillapító, idegnyugtató, vértisztító hatású.

Orvosi kutatások:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464609000383?via%3Dihub

https://pubs.rsc.org/az/content/articlelanding/2018/fo/c7fo02066j/unauth#!divAbstract

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643814001376

Zöld tea

A Zöld tea a Camellia sinensis növény csak minimálisan fermentált leveleiből áll. Ezt a teát már évezredek óta isszák, sok esetben fogyás céljából is! Megtalálható benne a katechin nevű vegyület, ami egy igazi zsírbontó, sőt, még az új zsírsejtek képződését is megnehezíti! A szervezetünk a felbontott zsírokból energiát termel. A tealevelekben még koffein is található, így a fogyasztás mellett igen élénkítő hatással bír.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16176615/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10584049/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20089791/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/

Oolong tea

Tudományos kutatások is igazolták, hogy az Oolong tea valóban segítheti a zsírégetést. Az Oolong tea magas antioxidáns és flavionid tartalma miatt testünkbe kevesebb zsír épül be, és több zsír oxidálódik, ezért eredményes zsírégető. Kínában már évezredek óta hagyományosan használják fogyókúrák során. Fokozhatja a szellemi teljesítményt: Éberebbek leszünk tőle, és jobban tudunk koncentrálni is. Egy kutatás szerint a tea fogyasztása hosszabb távon felnőttek esetében javíthatja a kognitív funkciókat. Az ital a hosszútávú memória fejlesztésében is hatékony, mivel olyan anyagokat tartalmaz, melyek védik az idegeket, illetve az idegpályákat. Az Oolong tea rendszeres fogyasztása védi a szívet, és gátolja a keringési rendellenességek kialakulását is.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11694607/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21366839/

Matcha tea

A Matcha tea egy speciális eljárással készült és feldolgozott ’szuper’ zöld tea, amely a Camelia sinensis növényből származik. A tealevelek leszedése előtt 20 nappal letakarják a teabokrot, hogy azt ne érje közvetlen napsütés. Az árnyékos környezetnek köszönhetően a tealevelek magasabb klorofilkoncentrációra tesznek szert, mivel napfény híján a levelek nem nőnek, de klorofill tartalom igen. Ezzel pedig növelik a levelek L-theanin és aminosav tartalmát. A leveleket szüret után nagyon finom porrá őrlik, hogy a lehető legjobban ki tudjuk áztatni belőle az összes jótékony hatóanyagot.

Megtalálható benne a katechin nevű vegyület, ami egy igazi zsírbontó, sőt, még az új zsírsejtek képződését is megnehezíti! A szervezetünk a felbontott zsírokból energiát termel, illetve a tealevelekben koffein is található, így a fogyasztás mellett élénkítő hatású! Igen magas az antioxidáns tartalma, agyműködést serkentő hatása van, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, és a szívműködést is segíti. A Matcha tea sokkal hatékonyabb, mint egy átlagos filteres zöld tea, mivel a leveleiben a jótékony összetevők sokkal nagyobb arányban vannak jelen. A kávéval ellentétben a tea energiája fokozatosan szabadul fel 4-6 óra alatt. A Japánok csak különleges alkalmak esetén fogyasztják, ahol a helyi hagyományok szerint az italt egy speciális keverő segítségével felhabosítva szolgálják fel. Az átlagos zöld teával ellentétben a matchát elkészítése során nem szűrik le, hiszen így sokkal több esszenciális anyag jut a szervezetünkbe. A matcha előállítása eléggé összetett folyamat, a termése pedig arányaiban kevés. Az eredeti japán matcha nem tömegtermék és viszonylag drága. A magas fokozatú matcha tea színe élénkzöld, enyhén kékes, különösen finomra őrölt és az illata is csodás.

 Az Alakformáló Teát matcha tartalma miatt szintén keverve ajánljuk fogyasztani, hogy minél több jótékony anyag kioldódjon az alapanyagokból. Mivel nagyon finom por állagú, a teás csészénk alján összegyűlhet. Ez a port nyugodtan megihatjuk, mivel az maga a matcha!

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14518774/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19597519/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16176615/

Mate tea

A Mate tea a Dél-Amerikában őshonos Yerba Mate fa szárított leveleiből és száracskáiból áll. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, segíti a zsírsejtek lebontását, és segíti az emésztést is! A mate tea fogyasztása során szervezetünk több zsírt és szénhidrátot dolgoz fel energiává, így ennek, és a természetes koffeintartalmának hála a fogyasztó hatás mellett igen jó élénkítő hatással bír és egyben nagymértékű méregtelenítő is.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18034743/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4190939/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10589441/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26408319/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15894431/

Cayenne bors

A Cayenne borsban található kapszaicin enyhíti az éhségérzetet és fokozza az anyagcserét, így nemcsak kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de több energiát égetünk is el. Stabilizálja az emésztést, ezzel megszünteti a felszívódási problémákból adódó túlzott étvágyat.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24630935/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14649970/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2954444/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21093467/

Orange peel

Orange peel is a really great addition to the tea blend. It has a nice citrus flavor, while having some beneficial effects. It strengthens the stomach, and it is good for intestinal pains as well. It boosts gastric acid secretion, reduces stomach cramps. Orange peel also has a nerve soothing and blood cleaning effect.

Medical research:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464609000383?via%3Dihub

https://pubs.rsc.org/az/content/articlelanding/2018/fo/c7fo02066j/unauth#!divAbstract

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643814001376

Oolong tea

Scientific research proves, that Oolong tea may actually help us burning fat. The Oolong tea is high in antioxidants, which is why less fat is built into our body, and also more fat is oxidized, making the tea an effective fat burner. In Chine, people have been using it for losing weight for several thousands of years. It can also increase our intellectual performance: It makes us more energetic, and helps us concentrate. Research suggests that the tea helps adults’ cognitive functions if consumed on the long term. Its’ beverage may help us strengthen our long term memory as well, since it has nerve protecting substances. Also, drinking Oolong tea on the long term, can protect the heart, and inhibits the formation of any circulatory disorders.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11694607/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21366839/

Matcha tea

The Matcha tea is basically a ’super’ green tea, made through a special process, from the Camelia sinensis plant. Before they harvest the tea leaves, farmers cover the plants, so that they won’t be in direct sunlight. Due to the shadowy environment, tea leaves will have a much higher clorofill concentration, since leaves won’t grow due to the lack of sunlight, but the clorofill levels will. This way, the amino-acid and the L-theanin content of the leaves is increased. After the harvest, the leaves are ground into really fine powder, so that we can soak out all its’ beneficial substances.

The tea leaves naturally contain the substance called ’catechin’, which is a great fat burner. It even inhibits the development of new fat cells in our body! From the broken down fats, our body produces energy. The tea leaves also contain a decent percentage of caffeine as well, so consuming the tea has an energetic effect on us as well. Due to its’ fairly large antioxidant content, it boosts brain activity, lessens the chance of developing cancer, and also helps heart functions. The Matcha tea is more effective than a standard filtered green tea, since its’ leaves contain much higher rates of beneficial substances. Unlike coffee, the energy of the tea is gradually released within 4-6 hours. Japanese people consume the tea on special occassions, where, according to their customs, they serve it using a special mixer tool to make the tea foamy. Unlike the average green tea, they don’t filter it during preparation, because we can get a lot more essential substances in our body this way. Farming Matcha tea is a complex process, and the yield is fairly low. The original japenese Matcha is not a mass product, and relatively expensive. Good Matcha tea is bright green, a little bit blueish, and ground to a really fine powder. It also has a wonderful smell.

We advise consuming the Sape Former tea blend mixed until it foams a little, due to the tea’s Matcha content, so the tea would contain more beneficial substances. Since Matcha is a really fine powder, it can accumulate on the bottom of our teacup. We can drink this powder of course, since that powder is the Matcha itself!

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14518774/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19597519/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16176615/

Mate tea

The Mate tea is made from the leaves of the Yerba Mate tree’s dried leaves and little stems, which is native to South-America. It is abundant in antioxidants, helps our body break down fat cells, and also helps our digestive system! Consuming Mate tea helps us break down more fat and carbohydrates to energy, and also it has a natural caffeine content, making the tea a really good energy booster besides the weight reducing effect. The tea is also really good for detoxication.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18034743/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4190939/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10589441/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26408319/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15894431/

Green tea

The Green tea is composed of the minially fermented leaves of the Camelia sinensis plant. People have been drinking Green tea for thousands of years, some times for the purpose of losing weight! It has the substance called ’catechin’, which is a really great fat burner. It also inhibits the development of new fat cells! The body produces energy from broken down fats. The tea leaves also have a natural caffeine content, so consuming the tea has an energetic effect on us.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16176615/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10584049/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20089791/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/

Guarana

Guarana is a plant native to Amazon, mainly Brazil. Its’ ripened fruit is approximately the size of a coffee bean. It is rich in alkaloids and catechins. Its’ caffeine content is around 2-5%, which is far higher than the caffeine content of coffee. This is why Guarana has particularly good fat burner capabilities, so it was an obvious choice to include it as an ingredient in the Shape Former tea blend. After the harvest, the fruit of the plant is ground to powder, and it is usually used for medical purposes.

Medical research:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512008484

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814612005717

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2912010/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28632199/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25338179/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996917306397

Ginger

Ginger is a really useful plant for humanity! Besides its’ widely known sanitizing effect, it has a lot more beneficial effects. For example, it can help us fight obesity, diabetes, and illnesses of the circulatory system. We put ginger in the Shape Former tea blend in order to make us feel saturated longer after a meal. Also, its’ natural gingerol and shoagol content can help us in digestion, and can stabilize our blood sugar levels. Ginger helps us prevent the conditions of the heart and the circulatory system caused by obesity. Research also suggests that it has a role in fat burning, digestion of carbohydrates, and the regulation of the release of insulin. It also prevents harmful fat depositions in arteries.

Medical research:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24615565/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393665/

Cayenne pepper

The substance called ’capsaicin’, found in Cayenne pepper helps us feel less hungry, and also boosts metabolism. This way, we have less calory intake, and we burn more energy at the same time! Cayenne pepper also helps stabilize digestion, reducing the appetite originating from absorption problems in the digestive system.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24630935/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14649970/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2954444/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21093467/

Hibiscus

Besides the really great taste, Hibiscus is abundant in antioxidants, which are important substitutes for our body. It reduces the production of the alpha-amylase ensyme, reducing the carbohydrates built into the body. Also, it has a cholesterol and blood pressure reducing effect.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10879476/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24549255/

Cinnamon

Cinnamon has a body weight, blood sugar and insuline reducing effect. It speeds up digestion, boosts intestinal functions, the production of gastric juices, and metabolism. It is rich in antioxidants. With its’ sweetish taste, it reduces our craving for sugar.

Medical research:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31800140/

Borsmenta

A teánk élénkítő hatását megdobtuk egy kis frissítő Borsmenta ízzel is! De nem csak az íz miatt, hanem mert a borsmenta segíti az emésztést és a gyomornedv elválasztást, illetve általános gyomor erőstő hatása is van. Emésztés során stimulálja az emésztőenzimjeinket, amik így több zsírt dolgoznak fel.

Orvosi kutatások:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489975/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/food.200390091

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24100754/