Mágnesterápia Bemutatása
Mágneses Erő a Gyógyulás Szolgálatában - Tapasztalja meg Ön is!
Előző
Következő

mi az a mágnesterápia?

A mágnesterápia egy nem invazív kezelési forma, amely elektromágneses mezők erejével dolgozik a test különböző egészségügyi állapotainak javítására. Ez a terápia segít a mozgásszervi problémák, keringési, urológiai betegségek és az idegrendszeri funkciók javításában, fájdalom csillapításában, gyulladások enyhítésében és a sejtek regenerálódásának elősegítésében.

Ez tulajdonképpen egy fiziológiai sejtjavítási folyamat. A sejt spontán tud gyógyulni. Néha beavatkozás nélkül, míg néha terápiás segítségre van szüksége a közvetlen és közvetett okok és a betegségek kialakulása miatt.

A sejtek helyreállítását különböző tényezők lassítják, mint például az életkor és a szisztémás vagy helyi betegségek egyidejű jelenléte. Ha a sejtek nem gyógyulnak meg spontán módon, a METATRONR mágnesterápia aktiválja az új sejtek képződésének folyamatát, és egyszerű, biztonságos módon felgyorsítja a gyógyulást. Kimutatták, hogy az elektromágneses mezők alkalmazása serkenti a test saját gyógyító folyamatait, elősegítve ezzel a sérült szövetek gyorsabb helyreállítását és a különböző egészségügyi problémák enyhítését.

A mágneses terápia (vagy mágnesterápia) alatt az alacsony és magas frekvenciák által képzett mágneses mező terápiás célból való alkalmazását értjük.

A Mágneses terápia az enzimes kinetikát javítva regenerálja a sérült sejteket és újrapolarizálja a sejtmembránokat; továbbá anti stressz hatású és elősegíti valamennyi regenerálódás: bioregenerálódás, gyulladásgátlás, ödéma eloszlatás és fájdalomcsillapítás meggyorsítását mellékhatások nélkül.

Metatron mágnesterápia ízületi fájdalom 2

A kezelés csökkenti a fájdalomérzetet azáltal, hogy befolyásolja a fájdalom közvetítésében részt vevő idegsejtek működését. Ennek eredményeként a páciensek gyakran már rövid időn belül jelentős fájdalomcsökkenést tapasztaltak, javította az alvásminőségüket, és általánosan is jobb közérzetet biztosított számukra.

A terápia olyan esetekben javasolt, amikor különféle típusú sérülések miatt szükségessé válik a szövetek regenerálódásának ösztönzése.

„A mágneses terápia hatása a vérkeringés felélénkülésében és a test védekező mechanizmusának felerősödésében nyilvánul meg. Ha ilyen regeneráló terápia éri a megbetegedett sejtcsoportot, növekszik benne a negatív bioelektromos potenciál, és megpróbálja helyreállítani az eredeti, normális állapotot. Ha ez sikerül, csökken az elektronbevitel, a sejtmembrán pedig újra semleges töltésűvé válik. Az ioncsere élénkítésével és az ezt kísérő megnövekedett oxigénbevitellel regenerálódnak az elégtelen anyagcseréjű sejtek, és visszanyerik normális működésüket.”

Waltraud-Maria Hulke

Szervezetünk elektromosság nélkül működni sem tudna, hiszen ez szabályozza és hangolja össze szervezetünk másodpercenkénti több ezer biokémiai folyamatát, vagyis az emberi test egy önfenntartó, önregulációs elektromos rendszer, és benne minden sejt egy kisebb elektromágneses egységnek tekinthető, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál (kommunikál). Ez alapján elmondhatjuk, hogy az egyéb eddig ismeret hormonális és az idegi szabályozás mellett létezik egy a sejtek biokémiai folyamatait összehangoló elektromágneses kommunikációs szabályozórendszer is.

Valamennyi élő sejtet ún. kettős lipid membránszerkezet (plazmamembrán, belső membránok) határol, amely biztosítja számára a tápanyag, információ transzport szabályos működését. Szintén ezen keresztül érzékeli a külvilágból érkező jeleket, esetünkben az elektromágneses jeleket. Számos biokémiai folyamat színtere a sejtmembrán (endocitózis, ion-, makromolekula-transzport, passzív” barrierfunkció).

A japán Chiyoji Takagawa a kutatócsoportjával 1997-ben végzett állatkísérletekben észlelte, hogy a mágneses erőtér hatására az arteriolák és a venulák érfalizomzatának spontán kontrakciós mozgásaiban változások következnek be. A pulzáló mágneses erőtér impulzusai áthatolnak a szöveteken, és a sejtfalat meghatározott ütemben állandó rezgésre kényszerítik, amely folyamatosan stimulálja a sejtet. Ez az erőtér a szervezetben található membránrendszerekre hat leginkább, ilyen például a sejtmembrán, a kromoszóma határrétegei, a mitokondrium részecskék, valamint a hajszálérfalak, az ideg- és izomrostok. A membránok nagy mennyiségű energiát tárolnak, ami minden anyagcsere-folyamatban meghatározó szerepet játszik. A pulzáló mágneses terek a sejtmembrán változását hozzák létre, ezáltal a sejtfelszín változtatja alakját, és így a sejtekben végbemenő biokémiai folyamatokra is hatást gyakorol. A mágneses erőtér hatására minden pozitív ion közelebb kerül a sejtfalhoz, a negatív ionok pedig a sejtmag felé szorulnak. Ilyenkor a sejtek és a szövetek lassan kezdenek energiával feltöltődni, így növekszik a vitalitásuk. A felborult ionegyensúly visszazökken, az energiafelhasználás optimalizálódik, a sejtfal átjárhatósága pedig fokozódik. A sejt belsejébe vezető kapu” kinyílik, és ez a fokozódó anyagcserét segíti elő. A nyitott kapukon, a tápanyagok könnyebben jutnak be a sejtbe, a salakanyagok pedig gyorsabban távoznak belőle. A sejtek kinyitott kapuja” nemcsak az anyagcserét, a tápláló, illetve káros anyagok kicserélődését fokozza, de megkönnyíti a gyógyszerek sejtbe jutását is.

„Sandra Sándor Mágneses Erőtér-Terápia” Csak az elmúlt évtizedekben kezdték használni a mágneses teret terápiaként mind az állami, mind a magánegészségügyi szolgáltatásokban.

Magnetoterápia

Mágnesterápia mágneses mező

A Magnetoterápia kifejezés egy túlnyomórészt alacsony frekvenciák (azaz 100 Hz-nél kisebb) mágneses tér terápiás alkalmazását jelenti, míg az elektromágneses terápia kifejezés sokkal magasabb frekvenciák (pl. 27 125 KHz) alkalmazását jelenti.

A 100 Hz-nél kisebb frekvenciák általában kifejezetten fájdalomcsillapító hatást fejtenek ki, bár enyhén biostimulálóak, a Metatron készülékkel viszont 500 Hz feletti frekvenciákkal kiváló biostimulációs hatás érhető el.

A mágneses térnek kitett szerves szövetekben előforduló legfontosabb jelenség, hogy indukált mikroáramok jönnek létre, amelyek kölcsönhatásba lépnek a szervezettel, csökkentve a sejtek gyulladását.

Egy káros esemény, például egy trauma, meghatározza a fehérjestruktúráknak (biopolimereknek) a depolarizációját, a sejt transzmembrán elektromos potenciáljának csökkenésével.

Gyakorlatilag csak elektromos és mágneses kölcsönhatások révén valósulhatnak meg a vonzások és taszítások, a polarizációk és repolarizációk,az indukciók és kiegyenlítődések.

A pulzáló elektromágneses hullámok hatására, a gerjesztett sejtek energetizálható szubcelluláris részeinek (sejtfal, sejtmagfal, és főleg a mitokondrium) feltöltődése miatt a biológiai ablakok” nyitottabbakká és erőteljesebbekké válnak. A sejtek ezáltal magasabb energiaszintre kerülnek.

A mágneses erőtér normalizálja a felborult anyagcsere-működéseket, amelyek olyan tünetekért felelősek, mint a sejtödéma, tejsavtúltengés (a sejtek túlzott savassága) és a sejtek oxigénhiánya. A fokozott oxigénfelvétel eredményeképpen megnövekszik a sejtek felületének áteresztő képessége.

A pulzáló mágneses erőtér terápia a hemoglobin és a citokrómok általi oxigénkötés serkentése révén elősegíti a szöveti légzés intenzitásának fokozódását. Amennyiben a mágneses erőtér polaritását vizsgáljuk, beszélhetünk:

Északi (negatív) pólusról, amely hűtő, nyugtató, feszültségoldó hatású, a tradicionális kínai gyógyászat meghatározásában szereplő jinnek megfelelő (negatív polaritást jelentő), és déli (pozitív) melegítő, stimuláló és energiát koncentráló hatású pólusról, amely a jangnak felel meg.

A Mágnesterápia Jótékony Hatásai

A fizioterápia kezelési alapelvei

 • Csak az elnyelődött (abszorbeált) energia hoz létre megfelelő biológiai válaszreakciót. A testen áthaladó vagy visszaverődő energia hatástalan.
 • A kezelésnek lokális és általános hatása van, amely által fokozódik a szervezet öngyógyító képessége, mivel a sejtfolyamatok stimulálódnak.
 • A fizikai kezelésre a szervezetben biológiai válaszreakciók jönnek létre, amelyek lehetnek elsődlegesek vagy másodlagosak. Az elsődleges válaszreakciókat a szervezetben másodlagos biológiai válaszok is követik.

A mágneses erőtér terápia kezelés előnyei

 • Fájdalommentes, viszonylag gyors és látványos eredmény várható, akut panaszok esetén a gyógyulási idő – összehasonlítva egyéb kezelési módszerekkel – a felére csökken,
 • A kezelés kontaktus nélkül folyik, ezáltal a fertőzésveszély nullára csökken,
 • Jól kombinálható a fizioterápia egyéb módszereivel, növelve azok hatékonyságát, ugyanakkor alkalmazható monoterápiaként is,
 • A kezelés nagyobb gyakorisággal ismételhető, mint a jelenlegi gyakorlatban használt módszerek,
 • Rendkívüli előnye, szemben egyéb terápiás eljárásokkal, hogy nincs vagy alig van mellékhatása,
 • Gyógyszer-érzékenység esetén gyakran kizárólagos megoldást jelent,
 • Széles indikációs területének köszönhetően több szakterületen is alkalmazható

Mágnesterápiás Eszközök Összehasonlítása

Műszaki Paraméterek Metatron Professional Metatron Mobil Bemer

   Frekvencia

1-100 Hz. és - Max HF 27,1 MHz
Max. 27,1 MHz
N/A

   Működési tartomány

Alacsony és Magas
Magas
Alacsony

   Erősség

2.200-10.000 microT
35-150 microT

   Beépített programok száma

67
2
4+

   Orvostechnikai eszköz

Igen
Igen
Igen

   Hivatalosan kezelhető betegségek száma

67
67
1

   Kiegészítők száma

13
13
6

A fenti táblázatból egyértelműen kitűnik, hogy a Bemer mágnesterápiás készülék 35-150 microT ereje a föld mágneses ereje körül (50-70 microT) található, tehát nem mondható erősnek. Erejét tekintve elhanyagolható. Amiben viszont nagyon jó az a pulzáló frekvenciája. Ennek az adatai a gépkönyvében nem találhatóak leírva. A vazomoció (mikroerek pulzáló mozgása) ritmusára van beállítva. Ennek a segítségével tudja hatékonyan normalizálni a mikro keringést. Orvostechnikai engedélye is erre van.

A mikrokeringés javulásával sok más betegségre is közvetetten jó hatással van, de erre nem találunk hivatalos dokumentumokat, mivel csak közvetett hatások.

A MetatronR mágnesterápiás készülék viszont sokkal nagyobb erővel bír. Ezáltal jó a mozgásszervi és urológiai betegségekre is a keringés javításán túl. Alacsony és magas frekvencia tartományban is dolgozik. Különböző programjai statikus és pulzálóak is. Így kihasználva mindegyik előnyét.

Beépített programjainak száma, amire orvostechnikai engedélye is van 67, a Bemer 3-al szemben. A készülékekhez kapcsolható kezelő kiegészítők is jelentősen meghaladják a Bemer kiegészítőit.

Összefoglalva a MetatronR mágnesterápiás készülék sokkal több mindenre használható (és erre orvostechnikai engedélye is van) a Bemer-el szemben.

Kezelhető betegségek a Metatron mágnesterápiás készülékkel

Mozgásszervi problémák

Metatron mágnesterápia ízület 3
Metatron mágnesterápia urologia 1

Urológiai problémák

Keringési problémák

Metatron mágnesteráia vérkeringés 2 hatternelkul

Ellenjavallatok

A készülék a következő esetekben nem használható

 • Pacemakerrel vagy súlyos szívproblémákkal rendelkező személyek;
 • Nők terhesség alatt;
 • Neopláziában szenvedők;
 • Önellátásra képtelen személyek csak felügyelettel használhatják;
 • Gyermekek és kiskorúak felügyelettel használhatják;
 • Alkalmazások a nyak elülső részén (pajzsmirigy);
 • Kerülje nyílt sebek, gyulladt és hámló részek kezelését;
 • Osteosynthesis (fémcsavarok a csontban) esetén
 • TBC esetén
 • Kerülje a mágnes alkalmazását a szemek (3 cm-nél közelebb) közelében;
 • Bőséges menstruációs ciklus alatt vagy méhen belüli fogamzásgátló esetén;
 • Epilepsziás beteg esetén;
 • Lázas emberek;
 • Daganat esetén;
 • Bradycardia és szívritmus zavarok esetén;
 • Speciális perifériás neuropátia;
 • Régi beültetett fémlemezek esetén statikus frekvenciájú kezelések használata ellenjavalt (pulzáló frekvencia megengedett)

Forrás: Dr. Sandra Sándor Mágneses Erőtér-Terápia

A 6-os TV csatorna Egészségtér című műsorában elhangzott interjú Dr. Sandra Sándorral és Töreky Szilárddal (Human Medical Kft) a Mágnesterápiáról.

Az eredeti vágatlan videó erre a linkre kattintva elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=FQ-tsd9bKuw

Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.)

1. hogyan működnek a mágnesterápiás készülékek?

A mágnesterápiás készülékek alacsony és magas frekvenciás mágneses mezőket generálnak, melyek terápiás céllal kerülnek alkalmazásra. A Metatron eszközök például különböző frekvenciákkal működnek, amelyek segíthetnek a biostimulációban és a sejtregenerációban.

2. Mik a mágneses kezelés ellenjavallatai?

A mágneses kezelés ellenjavallatai közé tartoznak az elektronikus implantátumokkal rendelkező személyek, mint például a pacemaker vagy más szívritmus-szabályozó eszközök viselői. Továbbá nem ajánlott terhes nőknek, valamint azoknak, akik daganatos megbetegedésekben szenvednek. Részletesen lásd az Ellenjavallatok részben.

3. Milyen esetekben javasolt a fizioterápia mágnesterápia alkalmazása?

A fizioterápiában alkalmazott mágnesterápia ideális választás lehet mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak, csonttörés, izomgörcsök és rehabilitáció esetén. Segítségével elősegíthető a gyorsabb regenerálódás és a fájdalom csillapítása.

A mágnesterápia különösen hatékony lehet mozgásszervi problémák, ízületi gyulladás, porckopás, valamint keringési és urológiai betegségek kezelésében.

4. Milyen előnyökkel járhat egy otthoni mágnesterápiás készülék használata?

Az otthoni mágnesterápiás készülék használata lehetővé teszi a kezelések kényelmes, időtakarékos elvégzését a saját otthonában. A rendszeres használattal javítható az általános jólét, csökkenhet a fájdalom, és támogatható a sérülések gyógyulása.

5. Biztonságos az otthoni mágnesterápiás eszköz használata?

Igen, vannak kifejezetten otthoni használatra tervezett mágnesterápiás készülékek, amelyek biztonságosan használhatók az ellenjavallatok figyelembevételével és szakember tanácsainak betartásával.

6. Hogyan válasszak otthoni mágnesterápiás készüléket?

A választásnál vegye figyelembe a készülék frekvenciáját, erejét, beállítható programjainak számát, valamint a készülékhez kapcsolható kezelő kiegészítőket. Fontos szempont a készülék által kezelhető betegségek száma és az orvostechnikai engedélyek megléte is!

7. Mennyi időt kell szánni egy otthoni mágnesterápiás készülékkel végzett kezelésre?

Az otthoni mágnesterápiás eszközzel végzett kezelések időtartama változhat. A kezelés hossza általában a kezelt állapot súlyosságától és a készülék típusától függ. Az ajánlott kezelési időt mindig a gyártó utasításai és az egészségügyi szakember tanácsai alapján kell meghatározni.

8. Mit tegyek, ha fennállnak a mágneses kezelés ellenjavallatai, de szeretnék hasonló kezelést kapni?

Ha a mágneses kezelés ellenjavallatai Önre vonatkoznak, konzultáljon szakemberrel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb alternatív terápiás módszert. A fizioterápia más formái, mint például az ultrahang vagy a lágylézer terápia, szintén hatékonyak lehetnek bizonyos állapotok kezelésében.

9. Van-e valamilyen mellékhatása az otthoni mágnesterápiás készüléknek?

Az otthoni mágnesterápiás készülékek mellékhatások nélkül alkalmazhatók. Azonban, mint minden terápiás beavatkozás esetében, előfordulhatnak enyhe mellékhatások, mint a kezelt terület enyhe melegsége vagy bizsergése. Ha bármilyen kellemetlen érzést tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és kérjen tanácsot szakembertől.

10. Milyen gyakran lehet használni az otthoni mágnesterápiás készüléket?

Az otthoni mágnesterápiás készülék használatának gyakorisága az egyéni igényektől és az orvosi utasítástól függ. Bizonyos esetekben napi használat javasolt, míg más esetekben heti néhány alkalom lehet elegendő. Mindig kövesse az egészségügyi szakember és a készülék gyártójának ajánlásait.

11. Hogyan integrálható a fizioterápia mágnesterápia az általános egészségmegőrző rutinba?

A fizioterápia mágnesterápia remekül integrálható a rendszeres egészségmegőrző rutinba. Segíthet a stressz csökkentésében, az izmok lazításában és a test általános regenerációjában. Az otthoni mágnesterápiás eszköz használata mellett fontos az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás is.

12. Hol kaphatok több információt a mágnesterápiáról?

Oldalunkon megtalálja az általános információkat a mágnesterápiáról, továbbá részletesen tájékozódhat telefonon is a bérlésről, a különböző mágnesterápiás készülékekről és a vásárlás lehetőségeiről.

Amennyiben további információra van szüksége vagy ingyenes személyes konzultációt szeretne igénybe venni, szeretettel várjuk üzletünkben, Budapesten, a Népszínház utca 22. szám alatt. Szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb mágnesterápiás készüléket és megválaszolják az esetleges kérdéseit a termékekkel és a terápiával kapcsolatban.

Webáruházunkban megismerheti és megrendelheti termékeinket.

Megvásárlás előtt meggyőződhet a METATRONR hatékonyságáról, a saját kezelését/betegségét illetően. Nézze meg akciós bérleti ajánlatainkat!

Szakértői tanácsadás, egyéni kezelési protokoll a személyes problémákra.